Masterclass Aromazorg in de oncologie™

Masterclass Aromazorg in de oncologie™

- Masseurs/massagetherapeuten

Lesdata:   Indien de data je niet passen of je hebt interesse deze masterclass een volgende keer te volgen dan kun je dit kenbaar maken via de Interesselijst onderaan deze pagina. 

Waarom deze opleiding iets voor jou is:

Aromazorg/Aromatherapie is een zeer waardevolle behandel- of zorgvorm op je massages bij mensen met kanker. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige basisstoffen, essentiele olien, CO2extracten. Deze hebben een holistische werking op het lichaam, geest, sociaal welbevinden en spiritualiteit. Uiteraard wordt dit afgestemd op de individuele client. 

Aromazorg is gericht op het optimaliseren van emotioneel welzijn bij angsten, somberheid, bezorgdheid en slaapproblemen. Uitgebreide mogelijkheden worden aangereikt voor klachten zoals misselijkheid, pijn. Daarnaast krijg je handvatten aangereikt voor optimale huid- en mondzorg, het versterken van het immuunsysteem bij infectiegevoeligheid en het versterken van het zelfhelend vermogen. Madeleine streeft ernaar mogelijkheden aan je aan te reiken waarmee je de krachtbronnen van je clienten sterker kan maken.

Je leert de do’s en dont’s wanneer het gaat om veilige en weldoende aromazorg bij massage. Daarnaast leer je hoeveel extra welbevinden je kunt bereiken met essentiële oliën bij cliënten d.m.v. verdamping, inhalatie en toepassing via de huid. Evidence en experience zijn hierbij sleutelbegrippen, zodat je goed gefundeerde extra zorg kunt geven. Tevens maak je kennis met elementen uit de aquazorg; het werken met weldadige kompressen, de buikwassing en voetbaden, waarbij toevoegingen een meerwaarde kunnen hebben zoals essentiële oliën of het koolzuurvoetbad.

 aromazorg.jpg

Wie kan deelnemen?

Deze masterclass is toegankelijk masseurs en massagetherapeuten met  de volgende vooropleiding:

 • Specialisatietraining basistraining massage bij kanker bij voorkeur conform richtlijnen van Society for Oncology Massage. Deze worden gegeven bij  Instituut Massage bij Kanker in Nederland en  Massage bij Kanker Belgie;
 • Oncologisch Voetzorgverleners die opleiding bij De Medische Voet in Nederland of Belgie hebben gevolgd;
 • Voetreflex therapeuten die specialisatie Oncoreflex® bij Total Health hebben gevolgd.
 • NB: Het niveau van de masterclass is hoog en sluit aan op bovengenoemde vooropleidingen. 

Indien je denkt over een gelijkwaardige vooropleiding te beschikken dan kun je dit uitsluitend via het contactformulier op de website aangeven. Vermeld hierbij  in onderwerp Aromazorg in de oncologie en zet in je mail alle vooropleidingen die je gevolgd heb incl. medische basiskennis. De docenten zullen beslissen of je in aanmerkingen komt voor deelname.

Wat heb je geleerd aan het einde van de masterclass?

 • basiskennis Aromazorg;
 • anamnese af nemen gericht op aromazorg;
 • welke basis olie voor welk huidtype;
 • effecten die de behandelingen voor kanker kunnen hebben op de huid;
 • basis (10) essentiële oliën, specifieke recepten en hoe je daarmee veilig kunt werken bij deze specifieke doelgroep;
 • interventies te kiezen die met hun werking, indicaties, contra-indicaties, neveneffecten en mogelijke interacties met reguliere en/of complementaire behandelingen passend zijn in de gegeven situatie;
 • je kunt zelf een massageolie en/of créme te bereiden, met de juiste dosering;
 • je kunt zelf een inhaler maken;
 • toepasbaarheid van een C02 Voetenbad bij neuropathie;
 • toepasbaarheid van een Voetenbad met Dode Zee Zout bij hand voet syndroom;
 • kennis en vaardigheden om een kompres  te maken;
 • toepasbaarheid van Aromapatch®;
 • werken met ondersteunende producten binnen de aromazorg in de oncologie.

Kortom na deze masterclass beschik je over de noodzakelijke kennis en vaardigheden om mensen met de ziekte kanker op een veilige en verantwoorde wijze te ondersteunen met Aromazorg en Aquazorg. Gedurende de hele cursus is er mogelijkheid tot 1 op 1 feedback van de docent. Je bereid in elke les een eigen product.   De periode van de huiswerkopdrachten, waarbij de nieuw opgedane kennis in de praktijk wordt geïntegreerd, wordt door de meeste cursisten als het meest waardevolle onderdeelvan de cursus beschouwd. 

Wie verzorgt de masterclass?

Madeleine Kerkhof - Knapp Hayes, internationaal expert en docent complementaire zorg.
auteur.

Tijdsinvestering

Aantal docentcontacturen: 30 uur, verdeeld over 5 dagen inclusief kennistoets.
Aantal uren zelfstudie:  82 uur, bestaande uit bestuderen theoretische lesstof en uitvoeren van praktijkopdrachten met verslaglegging en indienen casus, verdeeld over de duur van de masterclass. 
Totale studiebelasting: 112 uur, 4 ECT

Na de 1e lesdag dien je bij 2 cliënten met kanker een anamnese af te nemen, naar aanleiding hiervan een aromazorgplan uit te werken en toe te passen gedurende de duur van de masterclass, met verslaglegging volgens de gegeven richtlijnen. Aan het einde van de masterclass dien je een casus te presenteren aan je medecursisten.

Waar en welk tijdstip?

De Levensboom, Wernhoutseweg 142, 4884 MD Wernhout 
(klik hier voor locatie: kleine heistraat)

Lesdagen zijn van 09.30 - 16.30 uur 

Investering

€ 875,- (vrijgesteld van BTW) incl. koffie/thee, excl. Startkit. Je dient je lunch zelf mee te nemen. In Zaltbommel zijn mogelijkheden om lunch te kopen.
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen,daar zijn echter  25,- extra administratiekosten aan verbonden.

Bijkomende investering: Startkit Aromazorg in de Oncologie® € 119,- incl. BTW 
De Startkit Aromazorg in de Oncologie® is uitgerust met de 10 essentiële oliën die in de opleiding worden besproken. Daarnaast bevat de set 2 uitgekiende composities, neutrale basisolie, inhalers en flesjes. Hiermee kun je dus direct aan de slag om het geleerde in praktijk te brengen. Uiteraard zijn de oliën 100% natuurzuiver en van de hoogste kwaliteit.

Omdat we in deze masterclass uitsluitend werken met hoogwaardige en veilige kwaliteit essentiële oliën van De Levensboom bieden we deze Startkit aan met 30% korting indien je deze tegelijk met de inschrijving besteld.

Lesmateriaal/ondersteuning

Een uitstekend verzorgd cursusboek, met overzichten van alle besproken oliën, bereidingsadviezen, recepten en achtergronden. Verder maak je gebruik van 100% natuurzuivere, hoogwaardige grondstoffen.

Door wie geaccrediteerd? 

KTNO, BATC, NVST, LVNG en VBAG

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de masterclass ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. Voorwaarde voor uitreiking van het certificaat is 100% aanwezigheid en het met een voldoende afronden van praktijkopdrachten, casuspresentatie en kennistoets.

Inschrijven

Interesselijst 

Gerelateerde cursussen

 


 Share if you Care:


 

Masterclass Aromazorg in de oncologie™

Start:
Doelgroep: Masseurs/massagetherapeuten

Inschrijven

fbhome-off.png twitterhome-off.png linkedinhome-off.png pinteresthome-off.png

Bekijk opleidingen en cursussen voor

Zorgprofessionals
Masseurs/massagetherapeuten
Mantelzorgers/vrijwilligers

Nieuws

Massage bij verpleeghuisbewoners met ernstige dementie

Zorgverleners vinden dat massage een waardevolle bijdrage levert aan de zorg voor verpleeghuisbewoners met ernstige dementie. Met name in het maken … Lees verder...

 

Artikel over Aromazorg in de oncologie™ in massagezaken

In de november editie van het vakblad Massagezaken is een artikel gepubliceerd over de nieuwe masterclass Aromazorg in de oncologie™. De nieuwe mast… Lees verder...

 

Bij Touch for Care staat de mens centraal!

Touch for Care plaatst mensen naast elkaar en legt daarmee de basis voor wederzijds vertrouwen, veiligheid en begrip.

Touch for Care is gebaseerd op een holistisch-mensbeeld met een holistische benadering waarbij aandacht is voor heel de mens met zijn lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften.

Touch for Care betekent samenwerking van de reguliere geneeskunde en complementaire zorg. Samen werken aan kwaliteit van leven en sterven voor bewoners/patiënten/cliënten in de palliatieve of terminale fase van hun leven.  Samenwerken met aandacht en respect voor de hele mens en organisatie.

Wij geloven in verbinding maken, daarom zijn de groepen klein met ruimte voor persoonlijke aandacht en feedback.

De sfeer is warm en respectvol.

Specialisaties                                        

       

Touch for Care is CRKBO erkend opleiderCRKBO_Instelling.jpg