Certificaat uitreiking Laurens Stadzicht Rotterdam

Op 2 juli j.l heeft de certificaat uitreiking van de 'Incompany' training Massage/aanraking bij diepe Dementie plaatsgevonden. De training werd gegeven aan verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici, de reacties waren hartverwarmend.

'Massage en aanraking is niet alleen een interventie die je toepast, maar de basis van deze training pas ik nu toe als belevingsgerichte benadering bij de bewoners. Er is zoveel meer rust op de afdeling gekomen' 

Nog enkele reacties van de deelnemers

  • IMG_0676.JPGEen bewoner kan nu weer in de tillift omdat ze veel meer ontspannen is.
  • Een bewoner met veel contractie is nu zoveel meer ontspannen. In het beging was er tijd en geduld nodig om dit te bereiken en nu ontspant ze veel sneller.
  • Deze training zouden alle collega's moeten volgen.
  • Ik pas de aanraking met aandacht nu toe bij alle bewoners en er is veel meer rust in de woonkamer en op de afdeling gekomen.
  • Fijn dat je ons geleerd hebt om in onze eigen 'ruststand' te gaan, daardoor merk ik dat ik dan pas de rust over kan brengen op de bewoners.
  • Je ziet de bewoners zichtbaar ontspannen en daardoor realiseer ik me hoe belangrijk een aanraking met aandacht voor ze is. Dat hoort ook thuis in de basiszorg net als eten, drinken en verzorging.
  • De fysio: Je hebt me mijn handen teruggegeven, dankjewel!

In het najaar zal er een nieuwe training gegeven worden bij Laurens op locatie De Oudelandse Hof. Daarna zal het Nivel gaan starten met een kleinschalig onderzoek naar de effecten van deze vorm van complementaire zorg. 

 

fbhome-off.png twitterhome-off.png linkedinhome-off.png pinteresthome-off.png

Bekijk opleidingen en cursussen voor

Zorgprofessionals
Masseurs/massagetherapeuten
Mantelzorgers/vrijwilligers

Nieuws

Nieuwe scholing: Haptonomische massage in de zorg

Nieuwe scholing: haptonomische massage in de zorg Lees verder...

 

Massage bij verpleeghuisbewoners met ernstige dementie

Zorgverleners vinden dat massage een waardevolle bijdrage levert aan de zorg voor verpleeghuisbewoners met ernstige dementie. Met name in het maken … Lees verder...